Syyskuisena viikonloppuna Opistotalon keittiössä perehdyttiin kotijuuston valmistuksen jaloon taitoon: Kurssilaiset pääsivät syventymään kotijuuston valmistuksen teoriaan ja tietenkin valmistamaan käytännössä erilaisia kotijuustoja. Ohjelmassa oli juoksutinjuusto, piimäjuusto, leipäjuusto, intialainen paneer-juusto, itsetehty tofu ja ternijuusto eli "mullintöyssy". Perjantaina illalla valmistimme juustot, jotka jäivät kylmiöön valumaan seuraavaa päivää varten. Lauantaina kokkailimme juustoista ihania ruokia sekä jatkojalostimme myös herasta leivonnaisia, juomaa ja jopa kinuskia! Alla kuvakavalkaadi mielenkiintoisesta ja onnistuneesta kurssista! Kiitos vielä osallistujille mukavasta kurssista ja aktiivisesta osallistumisesta, toivottelee Riikka-ope!
|
Harvinaista herkkua: ternijuustoa. Takimmaisessa vuoassa aidosta ternistä valmistettu juusto, etualalla feikki-uunijuusto. |
|
Yrteillä maustettu piimäjuusto valmistuu: vuorossa juustomassan nostelu harsolla vuorattuun lävikköön sekä suolan ja yrttien sekoittaminen massaan. |
|
Ravintorikas hera otettiin talteen ja siitä leivottiin sämpylöitä, keiteltiin herakinuskia ja valmistettiin hera-mansikkajuomaa. |
|
Hymy on herkässä, kun pellillä möllöttää itsepaistettu ihana leipäjuusto! |
|
Ja mitä ihania herkkuja juustoista loihdittiinkaan! Kotijuustosalaattia... |
|
...kotijuusto-paprikabruschettoja, paneer-juustoa pinaattihöystöllä. kotijuustopestoa, paistettua piimäjuustoa, puolukka-päärynähilloketta herakinuskilla... |
|
... ja tietenkin juustoja ihan sellaisenaan. Tässä yrttinen piimäjuusto. |
Ensi keväänä kurssi järjestettäneen uudestaan, tervetuloa kaikki juuston valmistuksesta kiinnostuneet!
Riikka Kaila
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti