1. joulukuuta 2013

Joulun juhlakakut

Opetuskauden lähestyessä loppuaan on aika antaa tilaa jouluteemaisille kursseille. Tältä kurssilta haettiin uusia ideoita juhlakauden kakkuihin, niin täytteisiin kuin koristuksiinkin. Joulukakkujen lisäksi mukana oli myös yksi itsenäisyyspäivän juhlaan soveltuva sisältä sinivalkoinen mustikka-jugurttikakku.  

Joulun söpöin koristeluidea ovat nämä herttaiset tontut,
 jotka ovat kiivenneet koristamaan kinuski-karpalo-pavlovaa.
Näyttävä candy meltseistä valmistettu suklaaristikko glögikakun koristeena.
Perinteinen käpykakku, jonka suomut on kätevintä leikata saksilla.
Paistettu jouluinen juustokakku koristeenaan puolukkatryffeleitä.
Kurssin taiteellisin kakku oli tämä maalattu luumutäytteinen joulukakku.
Tuhti suklaatryffelikakku koristeltiin itse tehdyillä piparimacaronseilla.
Puolukka-kinuskikakku koriseteenaan kaksi kaunista joulutähteä.
Mustikka-jugurttikakku koristeltiin piparikuusella ja värjätyillä 
sokerilla täytetyillä pipareilla.


Glögillä ja pipareilla maustettua pikkujoulua toivottaa,
Janni Vanhanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti